Galerija
Slika

Planet Rotterdam 2017

Iza članova i članica Udruge 25 FPS jedanaest je zimskih migracija na festivalski planet Rotterdam od kojih šest provedenih u profesionalnom angažmanu.

Međunarodni filmski festival u Rotterdamu za suvremeni inovativni film je profesionalno nezaobilazan i umjetničkom kvalitetom prestižan događaj. Osim što podjednaku važnost daje dugom i kratkom metru uključivanjem kratkometražnih naslova u gotovo sve programske cjeline, ističe se za jedan festivalski planet impresivnim statistikama; 2017. = 314.000 posjetitelja, 1.910 prisutnih profesionalaca, 316 filmaša, 484 prikazana filma od kojih 105 svjetskih premijera.

Marina Kožul radi na festivalu kao dio Film Office-a, ureda namijenjenog povezivanju filmaša s međunarodnim kupcima, filmskim programerima i ostalim bitnim profesionalcima prisutnim na Rotterdamu. Kao profesionalni konzultant zadužena je za kratkometražni, eksperimentalni, animirani film i festivalske strategije, kroz formu individualnih 30-minutnih savjetovanja na kojima prolazi s filmašima standardni niz pitanja: gdje pronaći producenta, kako distribuirati film, na kojim ga festivalima prikazati. 

Naš drugi član Mario Kozina je petu godinu za redom dio festivalskog tima voditelja i moderatora razgovora kratkometražne sekcije, u rasponu od popratnih programa do službenog natjecateljskog programa Tigar.

46. International Film Festival Rotterdam, 25. 1. - 5. 2. 2017.