Galerija
Slika

Splitske rekonstrukcije East Rodeo

Splitske rekonstrukcije East Rodeo je glazbeno-filmski performans koji je iniciran za program Expanded Cinema Festivala 25 FPS u koprodukciji s Kulturom promjene Studentskog centra i Kino klubom Split, te je izveden 27. rujna 2012. u Teatru &td.

Glazba uživo: Alen Sinkauz, Nenad Sinkauz, Alfonso Santimone, Federico Scettri
Video: izbor filmova Kino kluba Split

Iz programske najave:

Sedam odabranih arhivskih naslova snimljenih u produkciji Kino kluba Split u periodu od 1960-ih do 1980-ih slikovno je polazište improvizacija cijenjenog hrvatsko-talijanskog avant-rock benda East Rodeo, koji će nostalgičnim mediteranskim vedutama podariti vlastiti, imaginarni soundtrack. Reinterpretacija filmske baštine na drugačiji način, glazbena pozivnica i podsjetnik na šezdesetu obljetnicu Kino kluba Split i skrivena blaga njegova arhiva.

East Rodeo je hrvatsko-talijanski glazbeni sastav koji je formiran 2002. godine pod okriljem eksperimentalnog glazbenog kazališta TAM teatromusica u Padovi, a njihovo je djelovanje obilježeno stalnim propitivanjem zvuka i vizualnih medija. Upravo je sklonost East Rodea prema vizualnim medijima bila okidač za ovaj nesvakidašnji mediteranski susret filma i glazbe.

Prikazani filmovi iz arhiva Kino kluba Split:

Zrcalo, Luka Bezić (1987)
Ego, Petar Fradelić (1987)
Šir haširim, Zdravko Mustać (1987)
L'Abandon, Vjekoslav Nakić (1967)
Tetraedar, Vjekoslav Nakić (1967)
Eksproprirani kompleks, Dušan Tasić (1976)
Juke boks, Ante Verzotti (1966)