Galerija
Slika

Iz Kratke baze 25 FPS-a: One uživaju

Kratke slike | 23. 11. 2017. | MM centar | 19.30

Tri filma o užicima i ženskoj zabavi. Erotski i avanturistički raspoložene, one kreću put hotelskih soba, apartmana zimovališta, diskoteka i taksija, u Kopenhagen, francuske Alpe i Beč. Sebično žensko je zadovoljstvo, na ekranu i u smiješku nas promatračica. Gledateljice i filmašice, ovo je za nas.

Trešnje (Kirschenzeit)
Režija: Friedl vom Gröller
AT, 2013, 3', 16mm

Crno-bijela salonska minijatura o međugeneracijskoj egzibicionističkoj igri između starijeg para i mlade sluškinje, oko zdjele trešanja. Friedl vom Gröller austrijska je filmašica, fotografkinja, profesorica i akcionistica, koju je zagrebačka publika intimno upoznala 2016. na izložbi i projekciji FK – Friedl Kubelka. One is Not Enough.

Snježni kanon (Snow Canon)
Režija: Mati Diop
FR, 2011, 33′, DCP
Francuski i engleski jezik s engleskim podnaslovima

Vanina je francuska tinejdžerica prepuštena dokolici u kolibi alpskog zimovališta, koju prekida dolazak američke baby sitterice Mary Jane. Zabavljenost u ugodi samotne dosade zamjenjuje senzualno vibriranje njihovog susreta. Igrani film Mati Diop, redateljice i glumice poznatije po hibridnijim filmovima poput Tisuću sunaca, Grand Prix dobitnika na 25 FPS-u 2013.

Mi biramo Mliječnu stazu (Os der valgte Mælkevejen)
Režija: Eva Marie Rødbro
DK, 2015, 28', DCP
Danski jezik s engleskim podnaslovima

Žensko pleme priprema se za večernji izlazak. Umjetni nokti, umjetna kosa i umjetni ten odskaču od naših predodžbi o skandinavskoj estetici minimalizma. Dezorijentirajući antropološki dokumentarac o generacijskom maksimalizmu redateljice i fotografkinje Eve Marie Rødbro s kojim je diplomirala na Nacionalnoj danskoj filmskoj školi.